Gevelreiniging

Het aanzicht van de gevel bepaalt in hoge mate de eerste indruk van een gebouw. Helaas wordt uw gevel continu blootgesteld aan atmosferische vervuiling. Denk aan roetuitstoot en zure regen. Maar ook algenvorming ontstaat door de relatief poreuze ondergrond van het metselwerk. Buiten het feit dat dit esthetisch niet fraai is, raakt het baksteen en voegwerk ook nog aangetast.

Ramen op hoogte tot 15 meter boven de grond bewassen wij onder andere met een Tuckerpole-systeem. Dit systeem heeft een telescopische steel met een borstel aan het einde. Het ingebouwde injectiesysteem stuwt Osmose Water tot een hoogte van 15 meter. Kenmerk van Osmose Water is dat het streeploos opdroogt. Zo zorgt uw glazenwasser ervoor dat uw ramen er weer piekfijn uitzien.

Technisch Reinigen (hoge druk reiniging)

Onder hoge druk worden onder andere muren, trappen, terrassen en gevels met water gereinigd. Hierdoor wordt vervuiling zoals stof, mos en algenaanslag verwijderd.

Stoomcleaning

Water wordt tot een temperatuur van 100°C gebracht. Met de stoom die ontstaat wordt onder hoge druk het vervuilde oppervlak bewerkt. Aangehecht vuil komt hierdoor los en laat zich daarna gemakkelijk verwijderen.

Micro Nevel stralen (sandwash)

Zwaar aangehecht vuil vraagt om een verdergaande reinigingsmethode. Wij kunnen in deze gevallen de gevel sandwashen. Onder variabele hoge druk wordt met microkorrels een micromillimeter van het metselwerk verwijderd. Hiermee verdwijnt ook de vervuiling.

Door te variëren van straalmiddel, luchtdruk en afstand van de straalmond kan de uitvoerder bepalen wat het effect is van zijn werk.Vooral bij deze methode is het zeer belangrijk dat er altijd eerst een proefstuk wordt gemaakt om er zeker van te zijn dat de ondergrond geen schade oploopt.

Vochtproblemen

Bij vochtproblemen kan de gevel worden geïmpregneerd. Na impregnatie is de muur ongevoelig voor vocht en minder gevoelig voor vuil, mos, algen en andere aanslag. Daarnaast neemt de isolatiewaarde van de gevel toe. Het impregneren van de gevel is bovendien verzorgend voor het metselwerk en verhoogt de kwaliteit waardoor het langer meegaat en langer mooi blijft. En omdat de impregneermiddelen hydrofoberend zijn, ontstaan er geen problemen met de dampdoorlaatbaarheid.

Naast de traditionele bakstenen gevels word er ook steeds meer gewerkt met diverse soorten natuursteen, glas, metaalconstructie`s. etc. Ook hier bieden wij u graag de oplossing.

Vraag nu geheel vrijblijvend een offerte aan bij Proper Dienstverlening