Graffiti verwijderen

Proper Dienstverlening heeft een compleet assortiment machine`s en middelen om graffiti te verwijderen. Al naar gelang de oppervlakte en de toegepaste verf, stift of spuitbus wordt voor een juiste methode gekozen. Wat uw graffiti problemen ook zijn, Proper Dienstverlening heeft de oplossing.

Snel handelen

Graffiti kan het best worden verwijderd wanneer deze net is aangebracht. De kans op beschadiging van de ondergrond (bijvoorbeeld uw muur) is dan kleiner. De keuze voor de juiste wijze van graffitiverwijdering is zeer belangrijk. Alleen een specialist weet welke methode en welke middelen geschikt zijn. Om er zeker van te zijn dat er geen schade wordt toegebracht aan de ondergrond wordt de methode altijd eerst getest op een proefstukje.

Onderhoudsovereenkomsten voor graffitiverwijdering

Als specialist op het gebied van graffitiverwijdering is Proper Dienstverlening met diverse gemeentelijke instellingen en vervoersbedrijven onderhoudsovereenkomsten aangegaan, waaronder met gemeente Den Haag.

Gemeente Den Haag biedt haar inwoners een servicecontract tegen een vaste vergoeding. Tijdens de maandelijkse controleronde wordt alle aanwezige graffiti verwijderd. Bij diegenen met een servicecontract wordt graffiti binnen 48 uur na melding verwijderd. Voor racistische leuzen geldt dat deze binnen 12 uur worden verwijderd.

Wanneer u geen contract wilt afsluiten, kunt u natuurlijk ook eenmalig de graffiti laten verwijderen. Daarnaast bieden wij aan particulieren ook onze graffitiverwijderingsdiensten aan.

Anti-graffiticoating

Nadat graffiti van uw eigendom is verwijderd (of om graffiti te voorkomen) kan ook een anti-graffiticoating worden aangebracht. We onderscheiden hierin twee soorten: een permanente en een semi-permanente coating.

  • Met een permanente coating wordt de gevel geseald. De graffiti hecht zich slecht aan de coating op het oppervlak waardoor het met oplosmiddelen eenvoudig te verwijderen is.
  • Een semi-permanente coating is een tijdelijke bescherming van uw ondergrond. Aangebrachte graffiti hecht zich op de coating die vervolgens met warm water onder hoge druk wordt verwijderd. Na verwijdering van de graffiti en de coating moet op de behandelde plaats opnieuw de coating worden aangebracht.

Graffiti verwijdering methoden

1. Verwijdering met oplosmiddelen
Deze methode wordt toegepast op voornamelijk gladde oppervlakken. De graffiti wordt week gemaakt door gebruik van een niet-aantastend oplosmiddel waarna de graffiti met water wordt verwijderd. Deze methode krijgt altijd de voorkeur boven stralen en hogedrukreiniging, omdat de ondergrond hiermee het minst wordt aangetast.

2. Technisch reinigen
Vaak beter bekend als hogedrukreiniging. Hierbij wordt water onder verhoogde druk op de gevel gespoten. Door te variëren met druk, hoeveelheid water en de temperatuur van het water kan worden bepaald hoe zwaar er wordt gereinigd. Deze methode wordt vaak toegepast in combinatie met oplosmiddelen en op gevels waarop een semi-permanente anti-graffiticoating is aangebracht.

3. Stralen (sandwashen)
Hier wordt een straalmiddel op de graffiti en de gevel gespoten. Bij deze methode wordt altijd eerst een proefstuk schoongemaakt om er zeker van te zijn dat de ondergrond geen schade oploopt. Met name de voegen van monumenten zijn vaak van lage kwaliteit. Door te variëren met straalmiddel, luchtdruk en afstand van de straalmond kan de uitvoerder bepalen wat het effect is van zijn werk. De meeste graffiti wordt op deze wijze verwijderd.

4. Overschilderen
Een graffiti op een geschilderde ondergrond kan niet altijd met oplosmiddelen worden verwijderd. Vaak wordt de originele verflaag dan aangetast. Na een kleurvergelijking wordt een nieuwe verflaag over de graffiti aangebracht. Om het kleurverschil minimaal te houden, scannen wij de kleur ter plaatse in.

Vraag nu geheel vrijblijvend een offerte aan bij Proper Dienstverlening